Veckobrev

Veckobrev 12

Hej alla!

Lite om vad vi lär i skolan just nu: Vi fortsätter att ha vår underbara lässtund varje morgon. På matte-timmarna arbetar ettorna vidare med att räkna med talen upp till 20, tvåorna arbetar med siffrornas positioner (hundratal, tiotal samt ental) och år 3 repeterar uppställningar. Nu med större tal. Vi kommer också att arbeta en hel del med problemlösning.

På No-passen fortsätter ettorna att lära mer om aktuell årstid med allt vad det innebär med djur och natur. Tvåor och treor har nu avslutat arbetet med kroppen. Nu ska de istället lära om olika material. På SO:n arbetet vi med historia och den spännande forntiden.

År 3 fortsätter att simma på tisdagar och torsdagar. Det innebär att skolan kommer sluta senare dessa dagar. Räkna med att de är tillbaka på skolan ca: 13:45. Viktigt att ha med sig badkläder samt handduk. Om det skulle visa sig att man klarar sim-målen innan simperioden tagit slut stannar man kvar på skolan som vanligt. Under simperioden har de simmande treorna inte idrott (simningen räknas som idrott).

År 3 drar är nu igång med de nationella proven i matte och svenska. Vi vilar pga detta läsläxan i läseboken ett tag och man får istället annat jobb att göra som läxa.

Fritids påminner om lappar som ska lämnas. Inför sportlovet lämnades endast 50% av lapparna in. Vi tänker slå det rekordet inför påsklovet…

 

Läxor

År 1: På tisdag ska kapitel 19 kunna läsas med fint flyt. Kapitel 20 kommer med hem.

År 2: På onsdag ska kapitel 19 kunna läsas med fint flyt. Kapitel 20 kommer med hem.

År 3: På måndag ska kapitel 19 kunna läsas med förtjusande flyt. Ny läxa kommer med hem.

Allt gott/ Åsa

 

Fritids hälsar att imorgon måndag är sista dagen att lämna in den lilla Påsklovslappen.

Annonser

5 kommentarer

    1. Hej! Jag tänker att vi ska använda vår fantasi. För en flicka räcker det gott att ha strumpbyxor, kjol och en sjal på huvudet. Leta där hemma efter något passande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s