Veckobrev

Veckobrev 3

Hej igen!

Första arbetsveckan flöt på riktigt fint. Barnen var på ett strålande humör.

Vi har fått en ny klasskompis som heter Fatima. Hon går i år 3. Vi säger välkommen till henne. På fritids har vi fått en ny pedagog. Han heter Robin och är vikarie för Adam som är ute och reser den här terminen. Vi säger välkommen till honom. På musiklektionerna kommer barnen möta en ny-gammal lärare som heter Anna. Hon är vikarie för Felicia den här terminen. Vi säger välkommen till henne också.

Lite om vad vi lär i skolan just nu:  Nu är vår ¨bokstapel¨ i klassrummet full och det är dags för filmtajm. Vi kommer ändå fortsätta att läsa så mycket vi kan.  Vi ska arbeta med att ställa frågor samt göra intervjuer samt skriva faktatexter också. Bokstaven ettorna jobbar kring är Ä. På matte-timmarna arbetar vi med programmering.

På No-passen arbetar ettorna med aktuell årstid med allt vad det innebär med djur och natur. Tvåor och treor fortsätter arbetet kring vår fantastiska kropp. Förra veckan avslutade klassen arbetet med världsreligionerna. Vi kommer fortsätta att arbeta med religion fram till Sportlovet. Nu handlar det om mytologi. Vi fortsätter också att följa nyhetsutvecklingen i Sverige och världen.

Engelskan handlar om Animals.

På onsdag har skolan Öppet hus. Men vi har ingen verksamhet igång i år. I stället vänder vi oss till de nya barnen och deras familjer som kommer till oss nästa läsår. Ni är alla hjärtligt välkomna att besöka skolan ändå!

 

Läxor

År 1, Nytt läxblad kommer med hem på tisdag. Sedan har man en vecka på sig att göra läxan klar. Kapitel 13!

År 2, Nytt läxblad kommer med hem på onsdag. Sedan har man en vecka på sig att göra läxan klar. Kapitel 13!

År 3, Nytt läxblad kommer med hem på måndag. Sedan har man en vecka på sig att göra läxan klar. Kapitel 13!

 

Allt gott/ Åsa

Annonser

5 kommentarer

    1. Hej! Jag tänker att vi ska använda vår fantasi. För en flicka räcker det gott att ha strumpbyxor, kjol och en sjal på huvudet. Leta där hemma efter något passande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s